Hatha Yoga en Yin Yoga

Hatha yoga is een middel om, met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie meer evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Omdat we in het Westen meer op het lichaam gericht zijn, krijg je dit evenwicht het beste door het uitvoeren van lichamelijke oefeningen.
Doordat de mens in zijn bewegingen vaak naar eenzijdigheid neigt ontstaan er in het lichaam blokkades. De energie kan niet vrij doorstromen en dit veroorzaakt ongemakken en ziektes. De yogahoudingen activeren die achtergebleven gebieden. Het lichaam wordt lenig en soepel, de spijsvertering en de ademhaling worden bevorderd en door middel van ontspanningsoefeningen leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen.
De oefeningen worden rustig en geconcentreerd uitgevoerd waarbij je leert luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Op deze manier bepaal je je eigen evenwicht en leert je te voelen waar de grenzen
liggen. Er komt dan ook geen prestatie aan te pas. Daardoor ontstaat er geen tegenzin in het lichaam omdat je je eigen gedachtebeelden kunt waarmaken in de houding. Door deze vrijheid van beweging kan je geest
zich vrijer ontwikkelen, de stress verdwijnt en je leeft hierdoor wat soepeler.
Op dit moment zij er bij YurtLife de volgende lessen:
  • dinsdagochtend van 09.30-10.45 uur Hatha yoga door Marja van Dalen
  • dinsdagochtend van 11.15-12.15 uur Stoelyoga door Marja van Dalen

Marja van Dalen
 Specialisme: Hatha Yoga en Stoelyoga.
Ik ben Marja van Dalen, gediplomeerd docent van Yogazijn. Vanaf 1996 heb ik 4 jaar opleiding aan de saswitha stichting gevolgd, waarvan 2 jaar yoga docenten opleiding, een chakra jaar en het 4e jaar fysiologie/anatomie en ayurveda.
Ik heb nu 7 jaar ervaring in lesgeven. De lessen zullen op dinsdagochtend plaatsvinden.
09.30-10.45 uur Hatha Yoga met wekelijks wisselende asana’s (oefeningen). De les is voor iedereen toegankelijk. Je oefent naar je eigen kunnen.
11.15-12.15 uur is er een stoelyoga les. Deze les is speciaal geschikt voor mensen met knie-of heup-ongemakken, maar zijn ook interessant als hier geen sprake van is.
Opgeven voor gratis proefles bij Marja van Dalen, Yogazijn 06-28383716 of mail haar!

YIN YOGA

Yin Yoga is momenteel één van de meest populaire vormen van yoga. Het biedt waar veel mensen in hun drukke leven tegenwoordig behoefte aan hebben: het ervaren van diepe ontspanning. Stress en spanning is niet erg, zolang er maar genoeg momenten van rust zijn. Yin Yoga zorgt voor die balans: de hele les staat in het teken van loslaten en ontspannen. Hierdoor kunnen lichaam en geest herstellen en opladen.

Yin yoga is gericht op het versoepelen van bindweefsel, pezen en gewrichten door houdingen langer vast te houden. Hierdoor worden diepere lagen van ons lichaam bereikt. Het verbetert de mobiliteit van het lichaam en zorgt dat gewrichten beter in conditie zijn. Het is niet de spierkracht dat ons fit maakt, maar juist onze flexibiliteit.

Deze yogavorm heeft een relatief rustig karakter. Houdingen worden veelal zittend en liggend uitgevoerd. De oefeningen zijn ideaal om de spanningen in ons lichaam te ervaren, en nog belangrijker, los te laten. De basisprincipes van mindfulness lopen als een rode draad door de lessen heen. U leert om uw aandacht in het hier en nu te brengen en niet te verbinden met gevoelens en gedachten die voorbijkomen.

Yin Yoga is voor iedereen: het helpt u bewuster, gezonder en gelukkiger te leven!

Babiche Lineman

Ben je geïnteresseerd: de lessen zijn op dinsdagavond van 20.00-21.00 uur en op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.
Je kunt je aanmelden via: theyogavillage@hotmail.com. Ook ben ik telefonisch te bereiken op: 06-44566890

Voordelen van Yin Yoga:

  • Werken aan een krachtig en soepel lichaam
  • Verbeteren van lichaamshouding
  • Verminderen van spanning door ademhalingstechnieken
  • Emotionele rust en mentale helderheid
  • Verhogen van energie
  • En nog veel meer


Online Yoga cursus van 9 lessen

Als je liever thuis Yoga wil doen dan is een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen wellicht geschikt voor je. Je leert  in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunt op deze manier lekker thuis, waneer je dat wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijg je bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.


Yoga boeken en dvd’s