Yoga

zaal-yoga-yurtlifeHatha yoga is een middel om, met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie meer evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Omdat we in het Westen meer op het lichaam gericht zijn, krijg je dit evenwicht het beste door het uitvoeren van lichamelijke oefeningen.
Doordat de mens in zijn bewegingen vaak naar eenzijdigheid neigt ontstaan er in het lichaam blokkades. De energie kan niet vrij doorstromen en dit veroorzaakt ongemakken en ziektes. De yogahoudingen activeren die achtergebleven gebieden. Het lichaam wordt lenig en soepel, de spijsvertering en de ademhaling worden bevorderd en door middel van ontspanningsoefeningen leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen.
De oefeningen worden rustig en geconcentreerd uitgevoerd waarbij je leert luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Op deze manier bepaal je je eigen evenwicht en leert je te voelen waar de grenzen
liggen. Er komt dan ook geen prestatie aan te pas. Daardoor ontstaat er geen tegenzin in het lichaam omdat je je eigen gedachtebeelden kunt waarmaken in de houding. Door deze vrijheid van beweging kan je geest
zich vrijer ontwikkelen, de stress verdwijnt en je leeft hierdoor wat soepeler.
Op dit moment zij er bij YurtLife de volgende lessen:
  • dinsdagochtend van 09.30-10.45 uur Hatha yoga door Marja van Dalen
  • dinsdagochtend van 11.15-12.15 uur Stoelyoga door Marja van Dalen
  • zondagochtend van 11.00-12.30 uur Hot yoga (Hatha Yoga gecombineerd met warmte) door Karin Weinberg

Marja van Dalen
 Specialisme: Hatha Yoga en Stoelyoga.
Ik ben Marja van Dalen, gediplomeerd docent van Yogazijn. Vanaf 1996 heb ik 4 jaar opleiding aan de saswitha stichting gevolgd, waarvan 2 jaar yoga docenten opleiding, een chakra jaar en het 4e jaar fysiologie/anatomie en ayurveda.
Ik heb nu 7 jaar ervaring in lesgeven. De lessen zullen op dinsdagochtend plaatsvinden.
09.30-10.45 uur Hatha Yoga met wekelijks wisselende asana’s (oefeningen). De les is voor iedereen toegankelijk. Je oefent naar je eigen kunnen.
11.15-12.15 uur is er een stoelyoga les. Deze les is speciaal geschikt voor mensen met knie-of heup-ongemakken, maar zijn ook interessant als hier geen sprake van is.
Opgeven voor gratis proefles bij Marja van Dalen, Yogazijn 06-28383716 of mail haar!


Online Yoga cursus van 9 lessen

Als je liever thuis Yoga wil doen dan is een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen wellicht geschikt voor je. Je leert  in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunt op deze manier lekker thuis, waneer je dat wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijg je bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.


Yoga boeken en dvd’s