Home  |  Nieuwsbrief       
 

Cursus Kind en Zelfvertrouwen

Je kind spelenderwijs bewust te maken van z'n eigen kwaliteiten
 
YurtLife geeft lessen “Kind & Zelfvertrouwen” om kinderen spelenderwijs bewust te maken van hun eigen kwaliteiten en ze te leren elkaar aan te spreken op die kwaliteiten in plaats van op wat niet goed gaat of is. Het lesmateriaal bestaat uit verhalen, spelletjes, liedjes en allerlei verwerkingssuggesties zoals rollenspel, knutselen en thuisopdrachten.

Tijdens de lessen bouwen we aan de goede eigenschappen van de kinderen. Die kwaliteiten zijn eigenlijk al in ieder kind (en volwassene!) aanwezig. Je hoeft ze alleen even “op te graven”, zoals mooie edelstenen diep in de grond. In aanslui-
ting op de lessen zou het prachtig zijn als thuis ook (verder) gebouwd wordt!

De methode is een positieve methode die je heel makkelijk kunt toepassen in de dagelijkse praktijk en inpassen in je eigen opvoedingswijze. De nadruk ligt op wat je wèl mag met en naar elkaar. Je spreekt daarmee je kind aan op zijn of haar karakterkwaliteiten. Zo leert hij of zij een eigen autoriteit te ontwikkelen en dat geeft je kind weer zelfvertrouwen. Goede eigenschappen zijn essentiële kwaliteiten waarmee mensen hun levenstaken kunnen vervullen. Iedereen heeft goede eigenschappen!

Met deze methode spreek je de eigen-wijsheid in kinderen aan. Kwaliteiten als behulpzaamheid, eerlijkheid, rechtvaardigheid en matigheid vormen bovendien het morele kader van een beschaving. Evenals het verstand zijn goede eigenschappen in aanleg aanwezig.
De cursus Kind en Zelfvertrouwen bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur.

Voor reserveringen kunt je telefonisch contact met ons opnemen op telefoon-
nummer 075-6149260. Je kunt ook een email sturen naar info@yurtlife.nl

> Overzicht cursussen     > Bladeren