Improvisatie Dans door Muriël Rosemarijn

Welkom bij de lessen improvisatiedans. 

Iedere danser en ieder mens heeft zijn eigen unieke manier van bewegen. Tijdens de les improvisatie dans krijg je als danser de ruimte om je eigen dansbewegingen te maken en te onderzoeken. Aan de hand van dansopdrachten word je gestimuleerd om in beweging te komen.

De inspiratiebron om tot dans te komen zijn diverse thema’s ondersteund door foto’s, een scène uit een film, natuur, kunst en muziek of het zetten van een intentie. Het thema is jouw kompas, een leidraad die je uitnodigt om jezelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden en choreografieën. Door deze manier van dansen kom je in contact met je innerlijke belevingswereld.

Dansers worden uitgedaagd om op hun eigen tempo in beweging te komen. Er is veel ruimte voor onderzoek naar je eigen expressieve potentieel. De dansopdrachten zijn divers en geven je een duidelijke richting hoe je het thema door dans kunt onderzoeken. Bijvoorbeeld het thema tijd: door te dansen hoe het is als de tijd snel gaat, langzaam gaat of stilstaat. Of het gebruik van bewegingskwaliteiten: heel zwaar en langzaam of juist heel licht en snel dansen. Of door de ruimte te beperken, dans door een ondergrondse tunnel van 90 cm hoog of dans door een smalle gang van 50 cm breed. Of een ingesproken scène uit een film waarin je een bepaalde situatie of emotie danst. 

Ieder blok sluiten we af met een groepschoreografie waarin je eigen dansmateriaal terug komt.

Deze les is een open level. Dansers van alle achtergronden zijn welkom, dansers met ervaring en zonder ervaring.

Wil je eerst een keer een proefles doen om te zien of het wat voor je is? Koop je proefles dan hier!

Ben je enthousiast en wil je vaker meedoen: Je 10-rittenkaart koop je hier. Je mag met een 10-rittenkaart 13 weken doen over je 10 groepslessen.

Graag hoor ik of je mee gaat doen aan de ImproDans lessen van Muriël Rosemarijn. 

Heb je je al aangemeld? stuur deze email dan door naar een andere geïnteresseerde.