Leven in Balans

Alles wat we denken heeft net zoveel invloed op onze gezondheid als echte voeding: onze emotionele voeding. In veel gevallen is onze psyche de bestuurder van ons lichaam.

Iedereen is uniek. Bepaal hoe het met jou gaat d.m.v. het levenswiel.

 

Het Levenswiel 

Doel: Deze oefening helpt je om inzicht te verwerven in je groei en ontwikkeling in elk facet van het leven. Het helpt je ook om de mate van balans in je leven en tevredenheid te evalueren zoals je dat nu ervaart.

Stap #1: Zet een punt op iedere spaak die jouw tevredenheid op dat specifieke levensfacet weergeeft. Gebruik een schaal van 0 in het midden tot 10 bij de rand. Een nul geeft geen enkele tevredenheid aan, een tien is de hoogst mogelijke tevredenheid.

Stap #2: Trek nu een lijn die de punten met elkaar verbindt en creëer je eigen levenswiel.

Stap #3: Is je levenswiel mooi rond of heeft het vlakke kanten? Is het wiel leeg of vol? Wat leert deze oefening je over je leven? Is je leven in balans? Zijn er facetten van je leven die aandacht behoeven? Waarin zou je meer tevredenheid willen ervaren?

Als de  figuur mooi rond is, dan is er sprake van balans. Wellicht kan het wiel nog wel groter, want waarom voor een 8 gaan als er ook een 10 in zit. Zelden heeft iemand een rond figuur, want meestal is er minstens één aspect onderbelicht. Soms zie je dat de financiën en het werk goed zijn ingevuld, maar gaat dit weer ten koste van de relatie met je partner of vrienden. Veel werken en lange dagen maken, zet die onder druk. Soms zie je een goede score privé, maar laat het werk juist te wensen over. Of laat de gezondheid te wensen over.

Al deze aspecten beïnvloeden elkaar continu. Als er één aspect onderbelicht is, zal dit uiteindelijk andere aspecten gaan beïnvloeden. Om het maximale uit het leven te halen is balans nodig. Om die reden heet dit model ‘Het Wiel van het Leven’. Hoe ronder het figuur, hoe soepeler je door het leven rolt. Is dit niet het geval dan wordt de weg hobbelig.

Bij YurtLife kunnen we je helpen om je leven meer in balans te brengen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij YurtLife of via skype. Samen met ons ga je jouw persoonlijke doel bepalen en behalen, door middel van een persoonlijk plan. Samen bespreken we hoe jij het beste je doel kunt bereiken en wat daarvoor nodig is. Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Voor vragen kan je telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 075-6149260. Je kunt ook een email sturen naar m.smit@yurtlife.nl