Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: Een coördinatie van een aaneengesloten reeks van bepaalde houdingen/ asana’s, uitgevoerd op de beweging van de ademhaling. Je ‘flowt’ van de ene naar de andere houding in een sequence.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Vinyasa Yoga Definitie

“Het Sanskrit woord Vinyasa is gevormd uit de prefix vi, wat variatie betekent, en nyasa, wat plaatsenbetekent binnen voorgeschreven parameters. Dit houdt dus in dat we bewustzijn brengen in elke beweging in elk moment. Vinyasa yoga is dan ook een ‘sequence of consciousness’ verbonden door ademhaling.

Synonymen: Voortdurend, naadloos, geïntegreerd, verandering, ritme, cirkel, verbonden. Beweging.

Docent: Gwenn Newhouse

Kosten: de lessen zijn 1,5 uur en kosten 15 euro per les.

Tijdstip: wekelijks op:

  • woensdag 09.30-11.00 uur
  • donderdag 09.30-11.00 uur

Meld je even aan via email: m.smit@yurtlife.nl

We starten bij minimaal 7 aanmeldingen.