Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga waar de nadruk ligt op herstellen, versterken, ontspannen en het soepel maken van de spieren. Deze vorm werd oorspronkelijk aangewend als voorbereiding op lange meditatiesessies

Door het rustige karakter van het uitvoeren van de asana’s in de yin yoga les. kalmeren de spieren en hierdoor wordt juist het bindweefsel gestimuleerd. Omdat bindweefsel stijver is dan andere spieren heeft het een andere benadering nodig. 

Wanneer er voor langere periode druk wordt uitgeoefend op het bindweefsel, wordt dat veilig gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt. Daarom houd je bij Yin Yoga liggende houdingen minstens vijf minuten vast en probeer je alle spieren te ontspannen. Hierdoor voel je je lichter en flexibeler.

Voor Wie

Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Vooral als je een zittend beroep hebt, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin Yoga laat je de spieren juist los. Daarmee voorkom of herstel je klachten in de gewrichten, rug, schouders en heupen. Ook voor professionele atleten, mensen die veel Yang yoga doen of explosieve sporten beoefenen, hebben erg veel baat bij de tegenhanger daarvan; Yin Yoga. 

De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd.

Neem een vest of trui mee, zodat je het niet koud krijgt tijdens de yogales.

  • donderdagavond van 19.00 – 20.15 uur Yin Yoga door Loes Pieper
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is c1e81b03-2478-4fb2-ab2d-386410db4c34-1002x1024.jpg
Loes Pieper
Vanaf 10 februari ga ik weer yin yoga geven bij YurtLife. Mijn lessen zijn goed te volgen. 
Rust in je hoofd en weer contact met je lichaam maken staan centraal. We gaan werken aan flexibiliteit en kracht in zowel fysiek als psychisch opzicht. 
Ik vind het fijn om yogales te geven omdat de heilzame werking van yoga in een groep zoveel sterker is. Na de les drinken we een kopje 'namas-thee'. 

Losse les: 12,50 euro

Abonnement: 40 euro per maand

Maximaal aantal deelnemers: 15 

Meld je hier aan voor een losse les

Totaal: € -

Je kunt ook alvast een maandkaart kopen. De lessen zijn op donderdagavond van 19.00 – 20.15 uur.

Locatie: Yurtlife Noordervaldeurstraat 13, Zaandam

Opzeggen: je kunt per maand opzeggen vóór de eerste van de volgende maand.

Totaal: € -

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar info@yurtlife.nl