Yoga Nidra

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg.

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Je moet je namelijk volledig kunnen ontspannen en niks actiefs hoeven doen.

  • donderdagavond van 20.30 – 21.15 uur Yoga Nidra door Loes Pieper
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is c1e81b03-2478-4fb2-ab2d-386410db4c34-1002x1024.jpg
Loes Pieper
Ik vind het fijn om yogales te geven omdat de heilzame werking van yoga in een groep zoveel sterker is. Na de les drinken we een kopje 'namas-thee'. 

Losse les: 7,50 euro

Abonnement: 30 euro per maand

Maximaal aantal deelnemers: 15 

Meld je hier aan voor een losse les:

Totaal: € -

Je kunt ook alvast een maandkaart kopen. De lessen zijn op donderdagavond van 20.30 – 21.15 uur.

Locatie: Yurtlife Noordervaldeurstraat 13, Zaandam

Opzeggen: je kunt per maand opzeggen vóór de eerste van de volgende maand.

Totaal: € -

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar info@yurtlife.nl