Hatha Yoga van Loes

Hatha yoga is een middel om, met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie meer evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Omdat we in het Westen meer op het lichaam gericht zijn, krijg je dit evenwicht het beste door het uitvoeren van lichamelijke oefeningen.
 
Doordat de mens in zijn bewegingen vaak naar eenzijdigheid neigt ontstaan er in het lichaam blokkades. De energie kan niet vrij doorstromen en dit veroorzaakt ongemakken en ziektes. De yogahoudingen activeren die achtergebleven gebieden. Het lichaam wordt lenig en soepel, de spijsvertering en de ademhaling worden bevorderd en door middel van ontspanningsoefeningen leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen.
 
De oefeningen worden rustig en geconcentreerd uitgevoerd waarbij je leert luisteren naar de signalen die het lichaam geeft. Op deze manier bepaal je je eigen evenwicht en leert je te voelen waar de grenzen
liggen. Er komt dan ook geen prestatie aan te pas. Daardoor ontstaat er geen tegenzin in het lichaam omdat je je eigen gedachtebeelden kunt waarmaken in de houding. Door deze vrijheid van beweging kan je geest
zich vrijer ontwikkelen, de stress verdwijnt en je leeft hierdoor wat soepeler.
 
Loes geeft bij YurtLife les op woensdagavond van 19.00 – 20.15 uur Hatha Yoga


Loes: Ik vind het fijn om yogales te geven omdat de heilzame werking van yoga in een groep zoveel sterker is. Na de les drinken we een kopje ‘namas-thee’.
 
Losse les: 10 euro
Abonnement: 30 euro per maand
Maximaal aantal deelnemers: 15
 

Meld je aan bij Loes voor lessen: 06-23207125 of via email loespieper62@gmail.com

Locatie: Yurtlife Noordervaldeurstraat 13, Zaandam